Sikereink

Engedjék hazamenni Ahmed H.-t a családjához!:
2019/9/28 @ Magyarország

Ahmed H. végre hazatért

A ciprusi hatóságok végre megengedték Ahmed H.-nak, a Magyarországon terrorcselekmény téves alkalmazásával elítélt szíriai férfinak, hogy négy év után végre hazatérjen a családjához Ciprusra.

Release Tep Vanny / Engedjék szabadon Tep Vannyt:
2018/8/21 @ Kambodzsa

Tep Vanny kegyelmet kapott!

Több mint 700 börtönben töltött nap után a király kegyelmet adott Tep Vanny kambodzsai jogvédőnek.

ENGEDJÉK SZABADON TANER KILIÇET:
2018/8/15 @ Törökország

Taner Kilic szabad!

Egy isztambuli bíróság ma úgy döntött, hogy 14 hónap börtön után szabadon engedik az Amnesty International törökországi tiszteletbeli elnökét, Taner Kilicet.

Halvaszülés=30 év börtön:
2018/2/16 @ El Salvador

Teodora Vásquez szabad!

10 év börtön után tegnap szabadon engedték Teodora del Carment Vásquezt, azt az el salvadori nőt, akit 2008-ban bebörtönöztek miután egészségügyi komplikációk következtében halott gyermeket hozott a világra a munkahelyén 2007-ben. A bíróság abortuszként tekintett a halvaszülésre, ezért Teodorát emberölés miatt 30 év börtönre ítélték.

Kínzás és 20 év börtön egy üzbég ENSZ alkalmazottnak:
2017/8/23 @ Üzbegisztán

Erkin végre szabad!

A korábban a kormánynak és az ENSZ-nek is dolgozó Erkin Musaevet 2007-ben megkínozták és ártatlanul börtönbe zárták az üzbég hatóságok. A múlt héten végre szabadon engedték, Erkin pedig köszönőlevelet írt az Amnestynek.

2017/6/30 @ Németország

Házassági egyenlőség Németországban

A német parlament ma igent mondott a házassági egyenlőségre, és ezzel végre minden pár azonos jogokat élvez a házasság és az örökbefogadás területén.

Börtön, mert lehetséges emberi jogsértéseket tárt fel:
2017/5/17 @ Egyesült Államok

Chelsea Manning végre szabad

Ma végre szabadon engedik Chelsea Manninget az Egyesült Államok egyik katonai börtönéből. Manning régóta esedékes szabadon bocsátása véget vet a titkos katonai iratok kiszivárogtatása miatt kapott büntetésének, amellyel az amerikai hadsereg által elkövetett potenciális háborús bűncselekményekre hívta fel a figyelmet.

Kínzás újságírásért:
2017/2/22 @ Üzbegisztán

17 év után szabadon engedték Muhammad Bekzhanovot

17 évnyi börtön után február 22-én szabadon engedték Muhammad Bekzhanovot, a világ leghosszabb ideje börtönben lévő újságíróját.

2017/2/9 @ Kenya

Nemet mondott a bíróság a kenyai Dadaab menekülttábor bezárására

A kenyai bíróság mai történelmi döntésével megakadályozta, hogy a kormány bezárja a világ legnagyobb menekülttáborát, a Dadaabot. A tábor megszüntetése azt jelentette volna, hogy több mint negyedmillió szomáliai menekültet toloncolnak vissza oda, ahonnan elmenekültek.

Börtön, mert lehetséges emberi jogsértéseket tárt fel:
2017/1/18 @ Egyesült Államok

Obama elnök enyhítette Chelsea Manning büntetését

Barack Obama elnök két nappal Donald Trump megválasztott elnök beiktatása előtt jelentősen enyhítette Chelsea Manning büntetését.

2016/12/19

33 ok, hogy szerethessük 2016-ot

Úgy tűnik, bármerre is nézünk, 2016-ról úgy beszélnek, mint egy borzalmas évről. Azonban hála neked, mi megtaláltuk benne a pozitívumokat is.

2016/8/15 @ Szíriai Arab Köztársaság

Sikerült: kórházba került a meglőtt szír lány

Sikeresen kihozták szombat este a szíriai Madayából azt a 10 éves lányt, aki súlyosan megsérült egy ellenőrzőpontnál. A nemzetközi nyomásnak köszönhetően a lány végre eljutott a damaszkuszi kórházba.

Börtönben a jogvédő szervezet alapítója:
2016/6/10 @ Szaúd-Arábia

Kiszabadult a szaúdi jogvédő Mohammed al-Bajady

Június 7-én kiszabadult rijádi börtönéből Mohammed al-Bajady szaúd-arábiai jogvédő és aktivista. Büntetését már tavaly novemberben kitöltötte, de még hónapokat kellett eltöltenie egy rehabilitációs központban.

Transznemű nő jogainak a megsértése Norvégiában:
2016/6/9 @ Norvégia

Sikerült: végre elfogadták a történelmi jelentőségű törvényt a nemváltoztatásról

Hétfőn a norvég parlament történelmi jelentőségű lépést tett a transz jogok területén: szakítva az évtizedek óta tartó jogsértő eljárással végre mindenki maga dönthet majd a neméről egy gyors, hozzáférhető és átlátható eljárás keretében.

Nemi erőszak és kínzás:
2016/6/9 @ Mexikó

Négy év igazságtalanság után szabadon engedték Yecenia Armentát

Négy hosszú év igazságtalanságának vet véget Nyugat-Mexikóban a bíróság tegnapelőtti döntése, amely felmenti a vádak alól és szabadlábra helyezi Yecenia Armenta Gracianót, két gyermek édesanyját.

Ez az oldal sütiket (cookies) használ, hogy javítson a felhasználói élményen. Tudj meg többet... Rendben