Az online petíció szövege Szólítsd fel a lengyel hatóságokat

Minister of Interior
Mr Joachim Brudziński
Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji
ul. Stefana Batorego 5
02-591, Warszawa

Tisztelt Belügyminiszter úr!

Azért írok Önnek, mert aggodalommal figyelem a lengyel jogvédő, Elżbieta Podleśna ellen indított nyomozást. Mint azt Ön is bizonyára tudja, azzal gyanúsítják, hogy "vallási meggyőződést sértett", miután egy május 6-i házkutatás során olyan poszterek másolatait találták nála, amelyeken a Szűz Mária látható az LMBTI zászló színeiben játszó glóriával a feje és a vállai körül.

A házkutatás után Elżbieta Podleśnát letartóztatták és több órára őrizetbe is vették. A rendőrség lefoglalta a laptopját, telefonját és néhány memóriakártyát is.

Ha valakinél ilyen poszterek vannak, ilyen posztereket állít elő vagy terjeszt az a véleménynyilvánítási szabadságának a része, és nem lehet bűncselekményként kezelni.

Elżbieta Podleśna ellen már így is több eljárást indítottak, amelyek oka egyedül békés emberi jogi aktivizmusa. Az ellen folyó eljárás abszurd, és illeszkedik a lengyel jogvédők elleni zaklatás-sorozatba.

Ezért felszólítom, hogy azonnal hagyjanak fel az Elżbieta Podleśna elleni nyomozással, adják vissza a lefoglalt tárgyait, és biztosítsák, hogy zaklatás nélkül folytathassa békés emberi jogi munkáját.

Tisztelettel:

Bezárás